Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al
Puro seçiminiz, yakışınız, yürekmeseleiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat gene de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu tasarmda günün her saatinde yürekmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize için, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Eloğlu inşaı Karayip purolarda yürekmeden önce nemliliğini kontrol eylemek gerekir. Bu Toscanello yürekin muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı nem oranlarında yürekmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da tecrübe cepheılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi gereken hayati bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz odle yakılır! Puro her devir ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve alaka lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde andıran. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken flama puroya düver ilişki etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma meselelemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 rütbe eğimle, aleve tam ilişki etmeyecek şekilde tutun. Bu meselelemi yaparken bütün tabanğın tay yanması gerektiği yürekin puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 rütbe döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara için beş on elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu tarz çakmaklar çok kadirdür ve lüks andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma meselelemi tabii alevli çakmaklarla, beş on devir alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı gibi gözükebilir yalnız puro sabır ve mesai lüzum. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma meseleleminden sonrasında münasebetsiz çevirip simaünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe sonuçsuz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kadem kıpkırmızı ise yakma meselelemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yakaı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kenarınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı soluk elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölük da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz yürekime anık. Pekâlâ ya siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı yürekilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye muhafaza etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi yürekmeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı yürekimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı yürekmeye devam ederseniz, puro o kadar inciticilaşır ki hiç yürekilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Tütün rahatçe ağıza doldurulur ve tat alıcıların dumanla tembihlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca ilgi gösterdiğinizin bir meselearetidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun yürekin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim yürektiğim Toscanello yürekin yeniden yakma mesele örgütleme etmez. Fakat etki inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda meraret hissedeceğinizi afişe etmek isterim.
Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir müddet üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyetle şgeri olan 2 nizamı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın alev ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 rütbe arasında olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ancak pekâlâ şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek mesele ile önlaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında mahiyet mesele düzlemın dargın değil lüks har olmasıdır. Çünkü muhafaza düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile önlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise muhafaza düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir nem muhafaza düzlemı sıcaklığına için değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir sonuçsuz geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta sonuçsuz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza düzlemının sonuçsuz geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu yürekindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak yürekin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak katiyetle sonuçsuz geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En elleme humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle sonuçsuz geçirmedikleri yürekin vesair rakiplerine şanlı başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.